i brist på energi

eftersom jag är alldeles för lat för att starta min egen blogg och logga in och allt sånt jobbigt :P passar jag på nu.

Jobbat en massa på senaste, mest varje dag faktiskt. Bettans är underbart, härliga människor och UNDERBAR utsikt över hela tylösand. Det är faktiskt inte så påfrestande att servera vin och tappa öl. Dessutom lär ju Viktor oss en och annan fräsch (!!) sommardrink. Arbetskamraterna då?

Klara - Välkänd för alla som läser denna bloggen , vi är inte normala när vi arbetar, stackars kunder.
Malin- Härlig vimsig blondin som gärna går hem i tid
Mattias- Ung & Underbar sushikock som helst av allt hade velat jobba mer med mig och Klara. Dök häromdagen upp på jobbet med en praktfull blåklocka under ögat.
Lau- sjukt skön sushikock som förgyller dagen med sina sköna kommentarer som: aaaaaaaaaaaaaaanars? och Baaaakhhhhoom, ( ja han uttalar det så) . Passar dessutom gärna ¨på att skämta lite lätt när man är som mest stressad

Det är väl dom man jobbar mest med, men resten av gänget är hur sköna som helst också. Akvarell-stoffe är ju en klass för sig. ha ha.

Imrogon byter jag officiellt adress, Österängsgatan med Klara som sambo är det som gället- Nu blir det inte nådigt. Jobbar ihop, går i samma klass OCH bor ihop. Jo man tackar. Hon är ju bara tacksam om varje dag skulle se ut som denna när hon kommer hem ifrån jobbet.

Nu gastar hon i bakgrunden-. Så jag tänker ta ett glas vin med henne. Imorgon blir det all in efter jobbet när syster och co kommer på besök.

Fridens-

Veckans drinktips...

Jag har alldeles nyss kommit fram till att jag varje vecka ska tipsa om en ny och spännande alkoholhaltig drink.
(Detta har redan tjuvstartats med "EN FLYING CROW, TACK")
Denna vecka är det ngt helt annat jag ska tipsa om.

Dansk Skalle
4cl Gammeldansk
1cl Jaegermeister
1cl Fernet

Häll i shaker, skaka...skalla shakern lite, servera i shotglas med med pölse/wienerbröd vid sidan av...ska kännas som en riktig dansk skalle när du dricker den.


(det är alltså inte den danska skallen jag och lina vill ge caffe latte-kunder)


Over and Out

02.23...moët & Chandon - ta den direkt!

BesTök...så stavas de senaste dagarna i mitt liv.

Först ramlar man på herr Ellius o co på caféet och senare Frösakull/Fiesta huuuuuur kul som helst. Skön   T att se dem igen och kvällarna blev ju inte direkt lugnare av att de var här ( Eller vad säger vi om att vakten på cafèet verkligen var ARG på mig, för att jag borde lugna ner mig)

Jobbjobbjobb med Fina Lina och ingen rast,ingen ro innan nästa bestök helt random ramlar in. Sebbocop och kompani förgyllde vår tillvaro på vilda västkusten med affischering, epilering ("Det här är ju BARA dumt"), alkoholkonsumering som hette duga (Hur många "Höger-vänster med JD och cola körde vi på förfesten?)
Inte nog med det! vem hamnar i fyllecell första kvällen (fyra flaskor Moët bara) och kompenserar den andra genom att ringa upp sin mor vid ett och be om 3000 kr. Sagt och gjort...3000 fick han. Sen hade han bara 48 kr kvar på vägen hem...varför?
Jo, för att han (trots TOKIG förfest och dessutom vip-erbjudande på gratis rosévin fram till 01.00) först kallar in en Moët kl. 01.10...sedan räckte väl tydligen inte det, för kvittot som återfanns dagen efter (som aldrig ljuger) skvallrar om att en till likadan beställning ram´lade in 02.23. Bra gjort, då stället stänger 03.00 ( Vad i Helfwetet!?)

För övrigt har vi ett nytt erbjudande på Bettans, för varje Caffe Latte du beställer, bjuder vi (jag och Lina...dvs. Bettan och Bettan) på en dansk skalle, utdelad från sittande ställning på bardisken - kom och köp!!!

Nu måste jag duscha, jag luktar gammal grek (nej, jag är inte rasist - det ligger bara bra i munnen/fingrarna)


Over and Out

Självrättning...

Som sig bör så ska härmed språkpolisen rätta sig själv.
Jag förstår om ni blev förvirrade när min vanliga "signout" såg fel ut i mitt förra inlägg. Jag har alltså inte gått och blivit analfabet, jag fick en släng fingerdyslexi, och "Over adn Out" skulle såklart vara ( i vanlig ordning ) "Over and Out"

Så, nu hann jag rätta mig själv innan ngn. av mina språkpolis-vänner gjorde det. ( för jag vet att vissa vill) ;)

Nu ska jag på krogsöndag på caféet snart...oväntat.

Over and Out

Minnet är bra...

men kort.

Egentligen skulle jag ju skriva ngt heeeelt annat, och jag hade strukturerat upp ett helt inlägg.
Men nu har jag glömt!?

Jag jobbar f.ö. med de två skönaste sushi-kockarna i världen. Mattias och Lao (hatten av) man kan liksom inte ha tråkigt på jobbet när de väl kommer in och grejjar med sin fisk.


Over adn Out

Önskebrunnen...

Jag tänker såhär... antalet läsare av min blogg går upp och ner ungefär lika stadigt som Lisebergs rainbow...och jag misstänker att det har att göra med vad jag skriver.
Alltså tänkte jag föreslå att ni får önska lite vad jag ska skriva om, då min inspiration tryter lite tack vare jobbet. Jag menar, ni vill väl inte höra om livet på havsverandan på tylösand varje dag?

Så, vad vill ni veta/höra/se?

Jag är idel öra ;)

Over and Out

En vanlig dag...

Nej, för det är ingen vanlig dag, för det är ericas födelsedag - hurrahurrahurra!
SJÄLVKLART ska vi fira delle ( och mitch) med pompa och ståt. Fiesta, fiesta,fiesta.

JObbet rullar på, alla kallar oss för Bettan (såklart)

Hela helgen ska jobbas bort, men det ska även ramla in besök från både lysekil och sthlm - niiiiice

nej nu får det räcka - vi ska till frösakull.

fråga : hur får man idéen att svara på  "tyvärr, vi har stängt" med "men, om man är fikasugen då?" (såna sänken får jag hantera dagligen...tack.


Over and >Out


Cunnet

Jävlar vad jag gästbloggar..

Den senaste tiden.. det vill säga dryga 3 månader kanske... har jag umgåtts med dessa sänken..men jag gillar det för jag är ett litet sänke själv.. eller en daggmask som en kille så glatt uttryckte sig för några dagar sen. skabb luktade jag också.
oj förlåt det är emma från halmstad här..
har ganska mycket känslospritt inom mig just nu. som jag gjorde tidigare i min egen blogg idag tog jag det i punktform. ahh där tänkte jag på sär        skrivning hahaha.neee kom inte på några punkter. eller jag kommer på massa egentligen men DU kommer inte läsa denna bloggen så det tjänar ingenting till det.
Som jag sa tidigare i min blogg så är vin gott och vi är studenter så ikväll är det utgång till caféet. och det ska bli så jävla kul. är med mian bästaste halmstadbor klara (ägare av denna blogg) och lilla lina. sen är min kusin på besök också. vilket är jävligt uppskattat.

imon blir det sjukt mycket fest eller fiesta eller båda haha.. rix fm festival typ och jag hörde ola på P3 idag och han va sjuuuuukt exalterad för sitt halmstadbesök.. tänkte även på sär      skrivning nu me.

just nu: lina och klara peppar som fan till musiken. det är någon markoooliolåt (särskrivning) och klara rider som fan till de. ahhh precis jag har likadant ansiktsuttryck som du/ni har just nu.. fattade inte mycket där.

neee nu ringer vi taxi..

puss och tja och hej då och ses..

Nej jag vill inte!!!

NU kan jag inte hålla tillbaka det längre, gör jag det kommer jag explodera i ett hatutbrott utan dess like typ på jobbet när en kund frågar om vi har sojamjölk till latten eller ngt...

Alltså, jag måste rada upp några exempel på f-ing jefla Jamba saker (och liknande) som jag inte vill ha, jag vill inte se en enda till reklam om dem och jag vill inte ens höra ordet "jamba" LÄMNA MIG IFRED!!! (ja, så mkt stör jag mig att jag skriker med utropstecken)

Jag har svårt att tänka mig att någon överhuvudtaget vill:

Ha en låtsas röntgen-pryl för att kunna låtsas kunna se igenom folks kläder på sin mobil.
Ha en vibratorsignal som är "hårdare än hårdast"
Ha en "lögndetektor" i telefonen
Ha en ringsignal som låter som en prutt
Ha "mega-balla teman" (typ dödskallebling, brinnande hjärtan osv.)
Tävla via sms för att vinna ngt, när bruden i reklamen har stans jobbigaste jävla röst och dialekt.
Ha den där satans kaninen som ringsignal ( hör jag ngn som har den så finns risken att jag självantänder)
Ha en jäkla fejk-radar "för att se vem som är i närheten" ( tips: kolla runtomkring dig då istället för att stirra ner på mobilskärmen...duh!)

Vidare måste jag störa mig lite mer på just reklam (såklart)

OB pro-comfort, lär er formulera era reklamer. ( Har man problem med att få tampongen på rätt plats behöver man inte en ny sorts tampong, då behöver man en anatomilektion) Hade ni däremot sagt "rätt läge" hade jag kunnat hålla med er.

AMF pension....varför har ni en reklam som ser ut som en släktträff där en ensam (dessutom ung) kvinna står och sjunger att "girls just wanna have fun"? hur har det med pensionssparande att göra?

Så, nu kanske jag fått ur mig lite grann av frustrationen. Nu ska jag återgå till chill och skratt med Lina, sen ska vi ordna inför kvällen ( som förhoppningsvis kommer innehålla kära återseenden )

Musiktips: Maroon 5 feat. Rihanna - If I never see your face again.  Jag är kär.
Over and Out

Klara på Bettans...

Sommarjobbandet är i full gång, kära vänner. De flesta dagar börjar på samma sätt, jag stiger upp en kvart senare än vad jag borde, stressar i mig lite knäckebröd och kaffe, hastar till bussen och svidar väl framme om till min helvita mundering och sätter igång.
De allra flesta dagarna är det full rulle och inte mkt tid över till att fundera om bra blogginlägg och sådant, därav bristen på aktivitet.

Man blir ju som känt mer och mer van och säker ju mer man gör ngt. Numer är jag alltså en hejare på att sälja mackor, tappa öl, öppna flaskor, göra "avancerat" kaffe, hälla vin och sånt.

Lina har anslutit sig till Bettans Bar och har även hon blivit varm i kläderna med alla sysslorna där uppe på terrassen vid havet. ( jag vet vad ni tänker..."stackars kunder" )

Så, nu vet ni alltså att anledningen till att jag bloggar mindre är att jag jobbar mer. :)


Over and Out

Scardy Cat...

Jag är officiellt asrädd, uppkrupen bakom en filt och två kuddar, men jag vågade gå ut och röka själv i mörkret.

Hej, Jag heter Klara och vågar se skräckfilm själv. Så det så...
Vad gör ni?


Over and Out

Milstolpe...

Jag är vuxen...lite iaf.

Medan mina vänner (många av dem) svänger runt på min arbetsplats tillsammans med en fräsigt klädd Peter Siepen, onyktra och jefliga, sitter jag spiknykter på Östergård och kollar på film. Vuxet.

Det värsta är att jag kollar på skräckfilm ( The Ring ) ensam! Det, mina vänner händer inte - Klara tittar inte på skräck ensam...för det enda jag kan trösta mig med när jag kollar på skräck är att jag aldrig är räddast av de som kollar...det är jag nu. Men jag tänker kolla klart, för jag är vuxen (hahaha...not, men kolla klart ska jag göra iaf)

Over and Out

Sommardag med guldkant...

Igår hade vi en rätt chill dag, med lite bakisbetoning, som avslutades med middag med några av tjejjerna hemma hos mig.
Eftersom jag var ledig idag med ( och alla andra också - kors i taket!) Så smed vi en plan att dra till Båstad och schteeeka lite. Sagt och gjort, strax efter tio imorse packade fem glada tjejjer in sig världens fräsigaste saab och drog till "Böstad" (hååååla)

Vi strosade lite i staden där allt och alla heter Knut, och som kunde erbjuda fler roliga skyltar och syftningsfel än jag sett sammanlagt senaste månaden. Vädret var väl sådär , men vi skymtade ändå en och annan modebloggare och fick varsin kanonfin solhatt.

Som brukligt sprack det ju upp framåt ett-tiden och då var det snart dags för kändis-volley nere på stranden...NU kommer det värsta.
Jag brukar inte vara den som tycker det är fantastiskt/läckert/VIKTIGT att se/möta kända personer...alls. När man var sthlmare och sprang på stureplans premiärer och tematjaffs sprang man på "kändisar" titt som tätt, och jag har aldrig blivit barnslig och till mig över det.
Första gången jag fick fnatt av att se en kändis var när jag såg Brad Pitt i New Orleans på en filmiinspelning, men....hallå...det är BRAD PITT! (och han stod jättenära, och tittade på mig)

Idag, mina kära vänner hände det igen. Jag blev som en tonårsförälskad liten flicka, som bara ville gny och hoppa upp och ner. Jag såg den (förmodligen) enda svenska kändisen som kan få mig alldeles till mig. Vi talar naturligtvis ( som vissa säkert redan listat ut) Om Christian "Chippen" Wilhelmsson. Jag borde säkert skämmas, men jag kan inte hjälpa det. Hade han pratat med mig hade jag stensäkert sagt ngt smart och sexigt som " tihihi....eeeeeh"
Jag hävdar fortfarande starkt att jag vill gifta mig med honom. So in Love.

Nu ska jag tvätta klart mina praktiska vita arbetskläder, dricka ett glas vin eller två och umgås med mina små prinsessor.


Over and Out

härmapa...

Jag tänker härma min fruga vansinnet och lägga in en liten "Q and A" del i min blogg för dagen.
Here goes...

Vart är du någonstans? Hemma på kungliga Östergård
Favorit sås? Aioli, om Colin har gjort den
Vad gjorde du på toaletten senast? Kissade
Rimma på topp? Kopp (tänker inte falla för frestelsen)
Äter du smörpopcorn eller vanliga? Vilket som
Estrella eller OLW? Äter sällan chips, men Estrella isf.
Dansar du framför spegeln innan du ska gå ut? Jag dansar ALLTID.
Har du någon gång sett ett helt avsnitt av "Sjunde Himlen"? Inte utan att somna tror jag.
Vilken är din bästa raggningsreplik? " Jag tänte gå hem nu....Nehe? skit i det då " Worked like a charm
Ris eller nudlar? Ris.
Hockeyspelare eller fotbollsspelare? Fussball! De hockeykillar jag träffat har varit för buffliga
Ringa eller smsa? Smsa, det är spännande (nörd)
Har du någon gång sett ett kort på dig själv och tänkt att "fan vad jag är snygg!"? Japp, det har hänt
Lussebullar eller pepparkakor? Pepparkakor, helst i lustiga former...som våra på julfesten
Hårda eller mjuka paket? Paket överhuvudtaget.
Vad ser du om du tittar åt vänster? Mina deko-fjärilar och PGs sovstol
Utanför närmsta fönster då? Utemöblerna och min grill
Vad heter/hette din morfar i andranamn? Arthur
Vem var din idol när du var 12 år? Detär damnit tio år sedan, jag kan verkligen inte minnas det.
Rosor eller liljor? Rosor.
Vilken var anledningen till att du grät senast? En vän som gjorde mig ledsen.
Har du en smyglunar? Är det ett ord?
Vad är det för färg på dina underkläder?
 Har inga på mig nu.
snackar du mycket skit? Beror nog på vem man frågar
Har du någon gång ätit en snorkuse? Hahaha
Vem tycker du är snyggast i Spice Girls? Geri
Har du någon gång varit attraherad av någon i din klass/på ditt jobb? ATT jag har
Kan du fortsättningen på den här låttexten "800 gra-ader....." ? : Du kan lita på mig, du kan lita på mig..
Brukar du ta en återställare?: Det har hänt *tittar bort och låtsas som det regnar*
Vill du ha barn snart? Nej jag studerar och har ingen karl
Vad ska dina barn heta?  Kan man väl aldrig säga i förskott helt säkert, men jag har tänkt på Lily och Ellen till en flicka och Arthur och Lukas till en pojk.
Vem pratade du senast i telefon med? Min arbetskamrat Malin
Vem sms:ade du med senast då? Esset tror jag
Vad ska du göra om du vann 75 kronor på en trisslott? Jag skulle ta 50 spänn och en ny lott.
Tycker du om barn? I små doser
Vilken låt laddade du hem senast? Minns inte, kan nog ha varit ngt med .N.E.R.D.
Läser du sexspalten i Aftonbladet? Nej jag använder typ bara deras korsord.
Prenumererat på OKEJ eller KP? Nej
Blivit avkastad av en häst? Ja, multipla tillfällen.
Brutit armen? Nej.
Slagit någon medvetet? Ja, när jag varit riktigt arg.
Skämt ut dig för din chef? Nej inte som jag minns
Pratat i mobil under en biofilm? Ja, fast bara väst "e på bio, ringer sen", när folk inte fattat att man inte kan snacka när man tryckt bort dem tio ggr.
Fått sparken? Nix.

Har du utövat sporten curling? Jadå, jag gick i Danderyds gymnasium, kommunen danderyd är sjukt besatt av curling
Vem skulle du helst dejta, Tomas Brolin eller Dr Alban? Tomas, som han var förr
Rutit eller randigt? Rutigt.
Har du vaknat upp med någon som du inte vet vem det är? Det har nog hänt ja
Vad har din bästa kompis för färg på tandborsten? Jag tror att Linas är blå iaf.
Kort eller lång? Jag är kort, han ska vara lång (iaf relativt till mig, men det är ju inte så svårt)
Keps eller mössa? Mössa
Stark senap eller johnnys? Inget av dom, senap är inte min grej
Vad skulle du välja: ha två näsor eller prata i falsett? Prata i falsett.

Vad borde du göra nu istället för det här: Vet inte...sova kanske?
Så! Nu är du klar. Vad ska du göra nu? Chilla lite och tänka ut vad jag ska ha på mig/med mig imorgon på roadtripen.


Over and Out


Clarie

detta är lina som gästbloggar .
vill lite snabbt bara berätta (de flesta är välbekanta med det) men Klara är den bästa tjejen som finns.
Snygg? jaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!  (fler utropstecken)
Snäll? ja (de mesta utropstecken)¨
Genuin? (finns inget bättre)


Hon fixade för örvrigt jobb till mig idag, vilket jag älskar henne mer för. (om så är möjligt) Mami är lite småförälskad i henne nu. Och hon lovade att kommai morgon och handla. Mys,,....

Nu blir det mera firande, och mer sällskap. Vi trivs. Ha det fint alla underbara. Vi saknar er.

(och ni i stockholm, förstår att ni saknar henne, jag är tacksam att jag får träffa henne varge dag.... suck on that ;)  )))

puss darlings.

"en flying crow, tack"

"Vad är det?" undrar du... Det är ett högt glas med vodka, utan is...istället tar man fram en död kråka ur frysen, lägger i den lite snyggt och rör om. (Kan dekoreras med ett cocktailbär).

Uppkomsten av denna drink kallas förfest hos emma cunow, eller ja rättare sagt TVÅ förfester hos emma cunow, varav den ena innehöll en död kråka i en korridor och dennes mystiska försvinnande, den andra (tre dagar senare) innehöll det traumatiska återfinnandet av nämnda kråka i emmas frys, brevid glassen (som tur är i en påse). Men vilket psycho har lagt den där?

Konstigt nog känns det där inte jätteskumt när det gäller vårt gäng...Vill du gå på förfest med oss?

OK, what else?
Club Moskva (Hur gick det för mig och Lou att dricka den största ölen?)
Jobb (Bättre och bättre dag för dag, och på hotellet går jag numer under namnet "Bettan")
Fotbollsfinalen ("Hej emma, det är Klara...det är ju final ikväll, vi ska väl dricka öl?" på den vägen är det...)
Monday igen, fast jag inte skulle (dock tidig hemgång, då jag tappade sugen rejält)
Tjejkväll med massa skratt, sthlmare och bowling (kan ha ringt en MASSA folk på hemvägen)
Mer jobb

Nu börjar Klara bli så desperat att alla som ser typ "ok" ut i verkligheten automagiskt förvandlas till följande fras:
"mm, ANYDAY *gillande nick*...a GOOD time" Det är fan inte ok ens.
Inte kommer det bli bättre av att omringas av halvnakna karlar på jobbet i sommar, damnit.

Imorgon är jag ledig och det kommer innebär schteeeeek på Tylösand med fina Lina (ja, vart ska jag vara på min lediga dag om inte på tylösand, 100 m från arbetsplatsen?) haha.
Nej, men är det till att jobba på brännan ska man ju vara på bästa platsen liksom.


Over and Out

RSS 2.0